Aardrijkskunde

aardrijkskunde, geografie, tom tom.

 

Atlas van Nederland
Heel Nederland in woord en kaart. Alhoewel de site nog in opbouw is, zijn al meer dan 100 kaarten te zien. Het gaat hier om de meest gedetailleerde informatievoorziening over Nederland.

CIA factbook
Informatie, die de Amerikaanse inlichtingendienst aanbiedt op het web, over alle landen van de wereld.

Digischool - aardrijkskundelokaal aardrijkskunde
Een aantal docenten en andere deskundigen beantwoorden hier jouw vragen over specifieke aardrijkskunde-onderwerpen.

Europa
Van een groot aantal landen in Europa heeft Apporte een aantal nuttige links verzameld.

Geografie - Wikipedia
Definitie en uitleg.

Geologie van Nederland
Een tijdreis van 500 miljoen jaar. Hele mooie en leerzame site!

Kaart van de Europese Unie
Via deze kaart van de Europese Unie kun je naar kaarten van alle afzonderlijke lidstaten.

Kaart van Nederland
Interactieve kaart van Nederland van Falkplan.

Het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap
Het KNAG is de vereniging voor alle geografen, docenten aardrijkskunde en voor diegenen die zich met het vakgebied geografie (aardrijkskunde) verbonden voelen.

Nieuwe kaart van Nederland
De Nieuwe Kaart van Nederland is een digitale kaart waarin alle geplande ruimtelijke ontwikkelingen en functionele veranderingen zijn ingetekend: wonen, werken, water, natuur en infrastructuur.

Landschapsbeheer
Landschapsbeheer Nederland is het samenwerkingsverband van de twaalf provinciale organisaties Landschapsbeheer. Deze stimuleren en co÷rdineren de aanleg en het beheer van landschapselementen, zoals knotwilgen, hoogstamfruitboomgaarden en drinkpoelen, maar ook grafheuvels en oude sluisjes. aardrijkskunde

Map24
Bij Map24 kun je elke plaats in west Europa vinden. Map24 is tevens een routeplanner.

Milieuhulp
Iedere dag opnieuw nemen we beslissingen die het milieu en de natuur raken. Ook een bedrijf en de overheid nemen deze besluiten. Als u denkt dat er in uw omgeving iets gebeurt wat niet mag of kan, kijk op milieuhulp.

National Geographic
Wereldberoemd en ook in Nederlandse taal uitgegeven tijdschrift behoeft geen nadere introductie.

Nederland Natuurlijk
Deze website informeert u over Nederland Nat˙˙rlijk. Een initiatief dat sneller, betere en meer natuur in Nederland wil bereiken. En over alle organisaties die daar achter staan.

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten zet zich in voor een leefbaar Nederland met voldoende ruimte voor het voortbestaan van de natuur in al haar verschijningsvormen. Deze site vormt een handige wegwijzer naar zo'n 300 natuurgebieden. Allemaal in beheer bij Natuurmonumenten. aardrijkskunde

Plaattektoniek
Hele fraaie pagina van Wikipedia over plaattektoniek, het bewegen van de aardplaten, waardoor het aardoppervlak voortdurend van vorm verandert

Staatsbosbeheer
Al meer dan 100 jaar beheert Staatsbosbeheer zo'n 232.000 hectare aan natuurgebieden in Nederland. Staatsbosbeheer is daarmee de grootste natuurbeheerder van ons land. Op deze site o.a. veel info over bijzondere natuurgebieden, met tips voor een dagje uit.

Stichting Natuur en Milieu
Stichting Natuur en Milieu is een onafhankelijke organisatie die opkomt voor een vitale natuur een gezond milieu, ook voor toekomstige generaties. Zij willen bijdragen aan een samenleving die ecologisch duurzaam is; aan een wereld waarin milieu, natuur en landschap zorgvuldig en met respect behandeld worden.

Tijdzonekaart
De tijdzonekaart van Apporte. Houd er rekening mee dat de getoonde tijden bovenaan de pagina standaardtijden zijn en dus geen rekening houden met zomertijd.

Unie van Waterschappen
Alles wat je wilt weten over de wereld van het waterbeheer vind je op deze website. aardrijkskunde

------------

Kaart van Nederland
Met link naar wereldkaart, nog in de maak.

Full screen kaart van Nederland
Met link naar full screen wereldkaart, nog in de maak.

Zie ook: Europa
Google