FuturesInformatie over futures en links naar relevante sites

Future
Een future is een afgeleid product. Dit betekent dat het zijn waarde ontleent aan een ander financieel product. Een future is een overeenkomst tussen twee partijen waarbij de ene partij zich ertoe verbindt om op een bepaalde tijdstip een bepaalde hoeveelheid van een financieel instrument te kopen of te verkopen tegen een vooraf bepaalde prijs. De betaling gebeurdt aan het einde van het contract. Meestal wordt er niet overgegaan tot levering van het financieel instrument maar wordt het verschil afgerekend tussen de prijs overeengekomen in het future-contract en de prijs die op het eind van het contract geldt.Handelen met futures
Voor het handelen met futures is 'clearing' door een verrekenkamer vereist. Deze is de tussenpartij en staat in voor het insolvabiliteitsrisico. De koper en de verkoper van de futures storten een waarborg (normaal 0,2% van de nominale waarde van het contract) aan deze verrekenkamer. Deze waarborg moet verzekeren dat de koper/verkoper in staat is om aan het einde van het contract het koersverschil aan de tegenpartij te betalen.

Koper en verkoper van futures hebben een tegengestelde verwachting betreffende de prijsontwikkeling van het financiŽel product waaraan de future zijn waarde ontleend: De koper verwacht een prijsstijging, de verkoper verwacht een prijsdaling.

Beleggen voor jongeren
Aalles wat met beleggen te maken heeft speciaal voor jongeren.

Beursgorilla
Informatie over aandelen-koersen, beleggen, geld, etc.

Euronext
Euronext is de beurs van Europa die internationale handel goedkoper en makkelijker maakt.

Guruwatch
Adviezen over de AEX- en Midkapfondsen van banken, effectenhuizen, enzovoort.

Nedkoers
Op deze pagina staan dagelijks de aandelenkoersen van Euronext Amsterdam.Google


Zie ook de rubrieken:
geld | beleggen | aandelen| obligaties | opties
futures
futures
© Website design Studio Witte