Vliegtickets
Vliegtickets - tips en informatie over prijzen en online boeken.

Reizigers vliegen met low-cost airlines om zo weinig mogelijk geld aan vliegtickets kwijt te zijn. Als je zonder goed zoeken direct boekt, heb je doorgaans wel goedkope vliegtickets, maar met wat meer moeite vind je de laagste prijs. Apporte heeft de nuttigste tips en links i.v.m. vliegtickets voor jou op een rij gezet.Tips vliegtickets boeken

1. Reserveer vroeg of erg laat. Reserveer je vliegtickets tenminste 7 dagen voor de vlucht. Je vindt vaak nog betere tarieven als je meer dan 21 dagen op voorhand boekt. Hoe langer de vlucht, hoe eerder je zou moeten boeken. Vliegtuigmaatschappijen verkopen in vaak 7, 14, 21 of 30 dagen voor een vlucht de goedkoopste vliegtickets. Het gebeurt ook regelmatig dat de eerste zitplaatsen verkocht worden tegen een lage prijs. Zodra deze plaatsen de deur uit zijn, gaat de prijs omhoog. Als je niet vroeg kan reserveren en je hebt flexibele reistijden, zoek dan naar last minute aanbiedingen. De laatste vrije zitjes op een vlucht worden vaak verkocht aan dumpingprijzen. Dit is zeker aan te raden als je snel kan vertrekken en nog meer als je niet gebonden bent aan een bestemming.

2. Plan een zaterdagnacht in je reisprogramma. Als je maar een korte trip maakt, probeer dan altijd een zaterdagnacht op je bestemming te blijven. Dit resulteert bijna altijd in goedkopere vliegtickets. Voor sommige aanbiedingen wordt alleen verwacht dat je minstens drie nachten op je bestemming blijft.

3. Zoek naar specifieke weekdagen. Je vindt vaak de goedkoopste vliegtickets als je vertrekt op een woensdag, een donderdag of een zaterdag. Vlieg terug op een zondag, een dinsdag of een woensdag. Voor lange of intercontinentale vluchten vind je de beste tarieven als je vliegt op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag.

4. Begin je weekendtrip op donderdag. Voor korte vakanties of weekendtrips vind je meestal de goedkoopste vluchten als je kan vertrekken op een donderdag en terugvliegen op een zondag.

5. Vlieg nooit tijdens schoolvakanties. Wie tijdens een vakantieperiode een goedkope vlucht vindt, is geboren voor het geluk. Vermijd vakantieperiodes tenzij je bereid bent om op Kerstdag op Nieuwjaarsavond te vliegen. Op deze dagen hebben de luchtvaartmaatschappijen veel lege zetels. Ze zijn vaak bereid om je hier een goede prijs voor te geven, voor als je last minute boekt.

6. Vlieg in het laagseizoen. De meeste populaire bestemmingen hebben een hoogseizoen en een laagseizoen. Vliegen tijdens het laagseizoen is stukken goedkoper dan tijdens het hoogseizoen.

7. Blijf bij één luchtvaartmaatschappij. Als je meer dan één luchtvaartmaatschappij gebruikt om op je bestemming te geraken, ben je gegarandeerd meer geld kwijt.

8. Zoek naar andere vliegtijden en datums. Als je geen goedkoop vliegticket vindt, zoek dan naar vluchten met andere vertrek- en aankomsttijden. Mogelijk vind je een goedkoper vliegticket als je één of twee dagen vroeger of later kan vliegen. Zoek ook naar vluchten op weinig populaire vertrek- en aankomsttijden. Je vindt vaak een goedkoop ticket op zogenaamde "red eye flights" (nachtvluchten).

9. Overweeg om via een andere luchthaven te vertrekken. Vergelijk de prijzen van vliegtickets voor vluchten vanuit verschillende luchthavens in jouw omgeving. Goedkope luchtvaartmaatschappijen vliegen vaak van en naar kleinere luchthavens. Een gedeelte van de prijs van je vliegticket gaat naar luchthaventaksen. De prijs van die taksen verschilt aanzienlijk van de ene tot de andere luchthaven.

10. Aarzel niet wanneer je een goedkoop vliegticket vindt. De prijzen van vliegticket gaan omhoog en omlaag in enkele minuten, vooral op het internet. Denk eraan dat er nog meer gegadigden zijn voor het goedkope ticket dat je hebt gevonden. Bereid je goed voor als je met andere mensen reist. Bespreek eerst reistijden, bestemming, flexibiliteit voor je begint te zoeken naar een goedkoop vliegticket. Stel de aankoop van een vliegticket niet uit als je er een gevonden hebt waarvan de prijs je aanstaat. Als je tien minuten later terugkomt, kan de prijs alweer omhoog gegaan zijn.

Let op!
Door de gebeurtenissen van 11 september hebben de lokale autoriteiten van de USA luchtvaartmaatschappijen verplicht om hun reserveringssystemen open te stellen, met als doel alle passagiers op een vlucht vooraf te kunnen controleren. Aangezien dit ook persoonsgegevens betreft, zijn de luchtvaart-maatschappijen verplicht om jou, hierop te wijzen: Van alle passagiers van en naar de USA zijn de gegevens toegankelijk voor lokale autoriteiten in verband met een wettelijk verplichte veiligheidscontrole. Jouw gegevens worden slechts voor veiligheidsdoeleinden gebruikt. Met een reserveringsopdracht bevestig je hiertegen geen bezwaar te hebben.

Reisadviezen ministerie van buitenlandse Zaken
Voordat je een vliegticket koopt kijk dan ook eens op de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken, hier vind je nuttige informatie en reisadviezen.Google


Zie ook de rubrieken: hotel | reizen
vliegtickets
Vliegtickets boeken
© Reclamebureau Studio Witte