Binnenhuisarchitect
De binnenhuisarchitect verstaat de kunst van interieurdesign.

Een binnenhuisarchitect of interieurarchitect ontwerpt het interieur; richt de ruimte in; bepaalt de vormgeving van een ruimte. Vroeger kwam de binnenhuisarchitect pas nadat de architect het gebouw had ontworpen. Nu wordt meer en meer ontwerp van gebouw en inrichting gecombineerd. daarom zijn er vaak samenwerkings-verbanden tussen architecten en interieurarchitecten. Vandaar ook dat de opleiding meestal samen aangeboden wordt aan een Architectenschool (Vlaanderen) of aan een Academie van Bouwkunst (Nederland). De titel interieurarchitect is tegenwoordig beschermd.Nuttige binnenhuisarchtectuur links binnenhuisarchitect

Barbara Laan
Als interieurhistoricus houdt zij zich bezig met het historische interieur, met de ruimte, de functie, de afwerking, de stofferingen en met wat er in staat. De geschiedenis van het Nederlandse interieur is haar voortdurende inspiratiebron.

BNI
De BNI is de Beroepsvereniging van Nederlandse Interieurarchitecten. Het doel van de vereniging is het bevorderen van de interieurarchitectuur in de breedste zin. De BNI ondersteunt interieurarchitecten bij hun beroepsuitoefening.

deBouwcatalogus
deBouwcatalogus.nl biedt de professionele en particuliere bezoeker een breed overzicht van bouwgerelateerde bedrijven.

NAI
Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) is méér dan een museum. Het is een voor iedereen toegankelijke culturele instelling waar op verschillende manieren aandacht wordt besteed aan de ontworpen omgeving.

Opleidingen binnenhuisarchitect
Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
Kon. Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
Willem de Kooning Academie, Rotterdam
Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht
Hogeschool West Brabant, Breda
Rijkshogeschool Maastricht
Hanzehogeschool Groningen
Christ. Hogeschool voor de Kunsten, Kampen
Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving, Enschede

Overig
20 eeuwen nederland
Geschiedenis: dossier wonen (VPRO-programma)
VT Wonen
Architectenweb


Google


Zie ook de rubriek: architect
interieurarchitect
binnenhuisarchitect
© Reclamebureau Studio Witte Eindhoven