ArchitectInformatieve sites over architecten en architectuur.

De titel 'architect' is beschermd. Dat houdt in dat alleen iemand die een erkende studie heeft voltooid en staat ingeschreven bij de Stichting Bureau Architectenregister zich architect mag noemen. Controleer altijd of jouw architect daar staat ingeschreven.Archined
De architectuursite van Nederland.

Architectenweb
Informatie over architectuur en architecten

Architectuurbiennale
De site van de Internationale Architectuur Biënnale te Rotterdam staat boordevol informatie over architectuurevenementen.

Bouwregelgeving (VROM)
De regels op het gebied van bouwen en verbouwen worden opgesteld door de rijksoverheid in samenwerking met vertegenwoordigers van gemeenten, ontwerpers, bouwers en gebruikers van gebouwen.

BNI
Site van de Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten, met nieuws, links en ledenlijst. Taal: Nederlands/Engels.

Bouwvergunningen_online
Beantwoord de vragen op deze website en bepaal of je voor je bouw of verbouwing een bouwvergunning nodig hebt.

Dag van de architectuur
Architectuur onder de aandacht brengen bij een zo groot mogelijk publiek is al achttien jaar het credo van de Dag van de Architectuur.

Dutch Architecture
Architectuurgids van Nederland voor een beeld van stromingen en ontwikkelingen in de Nederlandse architectuur en stedenbouw vanaf 1850 tot nu (zo'n 70 onderwerpen) met vele foto's van objecten.

Nederlands Architectuurinstituut
Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) is méér dan een museum. Het is een voor iedereen toegankelijke culturele instelling waar op verschillende manieren aandacht wordt besteed aan de ontworpen omgeving.

Politiekeurmerk Veilig Wonen
Het Politiekeurmerk Veilig Wonen® is er voor iedereen. Of je nu eigenaar of huurder bent van een bestaande woning of een nieuw te bouwen huis of flat. Je kunt inbrekers vóór zijn door jouw woning aan te (laten) passen aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

Verbouwen en de belasting
Als je een onroerende zaak laat verbouwen of je verbouwt deze zelf, is het voor de BTW van belang of er na de verbouwing een nieuwe onroerende zaak ontstaat. Lees er hier meer over.

Verbouwwijzer
Folders met daarin de acht meest voorkomende verbouwingen. Elke verbouwwijzer biedt een overzicht van keuzemogelijkheden, inclusief een korte toelichting. Zo ben je goed voorbereid op een gesprek met de architect of aannemer.

WeBNA
Bond van Nederlandse Architecten BNA stimuleert de ontwikkelingen van de bouwkunst en het bevorderen van de beroepsuitoefening van de architect-leden. Je kan hier ook zoeken naar een architect.

Zie ook: Binnenhuisarchitect, Aannemer, Huis en Hypotheek. verbouwen
Google


architect

© Webdesign Studio Witte Eindhoven
Architect architectuur.