gerechtsdeurwaarderInformatie over de deurwaarder en links naar deurwaarders.

De gerechtsdeurwaarder is een openbaar ambtenaar die onder andere mensen oproept voor de rechtbank en zorgt dat vonnissen worden uitgevoerd. De gerechtsdeurwaarder is zowel een openbaar ambtenaar als een zelfstandig ondernemer. De meeste gerechtsdeurwaarders zijn naast hun ambtelijke taken ook zelfstandig ondernemer. Hierbij valt te denken aan buitengerechtelijke incassowerkzaamheden, juridisch advies, juridische bijstand in procedures voor de kantonrechter, het opstellen van algemene voorwaarden en dergelijke.Wanneer moet je een deurwaarder inschakelen?
Als je een proces wilt voeren, heb je een deurwaarder nodig voor het uitbrengen van de dagvaarding. Heb je een advocaat nodig, dan betaal je deze kosten aan de advocaat; die betaalt op zijn beurt de deurwaarder. Vraag van tevoren hoeveel de deurwaarder in jouw geval in rekening brengt, want dat verschilt per geval. De kosten zijn bijvoorbeeld afhankelijk van het aantal gedaagden, de plaats waar de dagvaarding wordt uitgebracht en of een advertentie nodig is. Je kunt een deurwaarder ook inschakelen voor de incasso van openstaande vorderingen. Maak van tevoren duidelijke afspraken over wat de deurwaarder in rekening brengt, ook voor het geval het bedrag niet gend kan worden.

Gerechtsdeurwaarder
Meer over deurwaarders vind je hier beschreven in de Wikipedia.

Juridisch Loket
Voor juridische informatie en advies kun je gratis terecht bij het Juridisch Loket. Wij kijken samen met jou naar de kern van de zaak. Heb je een juridische vraag, dan helpen we je op weg met informatie en een eerste advies.

KBvG
Deze website geeft informatie over de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG), aanverwante organisaties maar ook over de gerechtsdeurwaarders en hun vakgebied.

Stichting Geschillencommissies voor consumentenzaken
Op deze site vind je, naast algemene informatie over SGC, gedetailleerde informatie over alle geschillencommissies die er vermeld staan.


Zie ook : incassobureau, advocaatGoogle

deurwaarder
deurwaarder deurwaarders.
Webdesign Studio Witte Eindhoven