Kunst
Zoek info deze pagina is in bewerking

Kunst algemeen
| Kunstgeschiedenis

Beeldende Kunst
Musea | Gallerieën + Uitleen | Beeldentuinen | Kunstenaars

Fotografie, Film & Nieuwe media
Musea | Gallerieën+uitleen | Fotografen | Techniek

Podiumkunst
Theaters | Toneel | Kleinkunst | Dans | Artiesten

Toonkunst
Podia | Orkesten | Bands | Solo-artiesten | Studio's

Kunst - Algemeen

Beeldende kunst, Mona Lisa en Musea Artchive (Engelstalig)
Informatie over beroemde kunstenaars met een grote verzameling afbeeldingen van hun werk. Kunst.

Artcyclopedia (Engelstalig)
Our mission is to become the definitive and most effective guide to museum-quality fine art on the Internet:
We have compiled a comprehensive index of every artist represented at hundreds of museum sites, image archives, and other online resources. We have started out by covering the biggest and best sites around, and have links for most well-known artists to keep you surfing for hours. Update February/2002: We have now indexed 1200 arts sites, and offer more than 32,000 links to an estimated 100,000 works by 7,500 renowned artists.

Beeldenstorm
Fraaie website van het gelijknamige tv-programma van de Avro. Met alle afleveringen in tekst en beeld!

Beeldenstorm
Stichting kunstenaarswerkplaats Beeldenstorm, gesitueerd op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven, biedt professionele beeldend kunstenaars en studenten van kunstacademies faciliteiten en kennis op het gebied van de productie van driedimensionale beeldende kunst. De stichting beschikt over een volledig geoutilleerde kunstgieterij waar o.a. bronslegeringen en andere metalen gegoten kunnen worden. Beeldende kunst kunstenaars.

Cult Online
Cult Online is een fraaie site, gemaakt voor en door jongeren. Over kunst en cultuur.

FAPK
Per 1 november 2007 is het FAPK samen met het Fonds voor Podiumprogrammering en Marketing (FPPM) en het Fonds voor de Scheppende Toonkunst (FST) gefuseerd tot het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten+.
De subsidieregelingen van het FAPK treft u aan op de nieuwe site www.nfpk.nl
Een deel van de regelingen van het FAPK wordt voortgezet door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Zie www.cultuurparticipatie.nl

Iconclass
Iconclass is een systeem dat het mogelijk maakt voorstellingen van kunstwerken naar onderwerp in te delen. Het is een systeem van notaties (letter-cijfercode), waarbij elke notatie staat voor een bepaald (deel)onderwerp. ICONCLASS is ontwikkeld door de Leidse hoogleraar Henri van de Waal en werd tussen 1973 en 1985 in 17 banden gepubliceerd.

Kunstbeeld.nl
De site van het tijdschrift voor beeldende kunst. Met kunstkalender en zeer goede links.

Kunstbende
Kunstbende is opgericht in 1991 en organiseert jaarlijks de wedstrijd voor jong creatief talent in Nederland. Naast de wedstrijd biedt Kunstbende ook workshops aan en verzorgt zij coachingstrajecten voor jongeren.

Kunstconnectie
Branchevereniging voor educatie en participatie in de kunsten.

Kunst Uur
AVRO KunstUur is een magazine met wisselende series van programma’s over beeldende kunst, muziek, of bijvoorbeeld architectuur.

Muze
Muze is een netwerk voor vrouwen waarin verbindingen gelegd worden tussen podiumkunsten, film, video, nieuwe media en beeldende kunst, in praktische en theoretische zin.

Stromingen
Van "Abstract Expressionisme" tot "Vlaamse Barok", op de site van Boijmans van Beuningen wordt het uitgelegd


Kunstgeschiedenis

Kunstgeschiedenis-internetbronnen
Op deze pagina van Universiteit Utrecht vindt je zeer veel verwijzingen naar een aantal geselecteerde websites die voor kunsthistorici van belang kunnen zijn.

Mary Ann Sullivan - Digital Imaging Project
Kunsthistorisch overzicht van beeldhouwwerk en architectuur van pre-historie tot post-modern. Met meer dan 9000 afbeeldingen. (Engelstalig) Beeldende kunst kunstenaars.


Beeldende kunst

Musea

Van Abbe Museum Eindhoven
Het Stedelijk Van Abbemuseum is uitgegroeid tot één van de meest vooraanstaande musea voor moderne kunst. Door het visionaire aankoopbeleid van -soms illustere- museumdirecteuren is in de loop der jaren een imposante collectie opgebouwd met werken van o.a. Picasso, Chagall, Kandinsky, El Lissitzky, Theo van Doesburg, Mondriaan en Appel. Mooie vernieuwde website!

Boijmans van Beuningen Rotterdam
Museum Boijmans Van Beuningen toont oude en moderne kunst, toegepaste kunst en design. Het museum bezit een van ’s werelds belangrijkste collecties tekeningen en prenten.

Van Gogh Museum.
Mooie en boeiende site maar men is vergeten dat, in een tijd waarin we iedereen verplichten om Nederlands te spreken, je zelf wel het goede voorbeeld moet geven als Nederlands museum. Daarnaast wordt de installatie van de plug-in die nodig is voor de 'Virtual Tour' minimaal beschreven. Daarom zullen veel bezoekers afhaken.

Groninger Museum
Het tentoonstellingsprogramma, de evenementen en algemene informatie.

Haags Gemeentemuseum
Het Gemeentemuseum Den Haag heeft de grootste verzameling Mondriaans ter wereld en biedt een sterk wisselend tentoonstellingsprogramma,

Kröller-Möller Otterlo
Het mooist gelegen museum van Nederland, in het Nationale park de Hoge Veluwe. De verzameling van het museum is opgebouwd rond de omvangrijke collectie werken van Vincent van Gogh, één van de meest indrukwekkende overzichten van het oeuvre van deze kunstenaar. Verder zijn George Seurat, Pablo Picasso, Fernand Léger, Piet Mondriaan en vele andere grote kunstenaars met belangrijke schilderijen in het museum vertegenwoordigd. Begin 2003 komt er een nieuwe website.

Limburgs Museum
De geschiedenis, tradities en trends van misschien wel de leukste provincie van Nederland in het meest afwisselende museum van Limburg

Rijksmuseum
Het Rijksmuseum te Amsterdam heeft een van de grootste en meest spectaculaire museumsites ter wereld. Het project waaraan meer dan twee jaar is gewerkt kostte zo'n hondervijftigduizend Euro, maar het resultaat is er dan ook naar.

Stedelijk Museum Amsterdam
Het Stedelijk Museum beheert een groot deel van de collectie moderne kunst van de gemeente Amsterdam. Deze gevarieerde collectie telt meer dan 100.000 objecten van 1850 tot heden.

Teylers Museum Haarlem
Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland, sinds 1784 onafgebroken voor het voor publiek geopend. Een bezoek aan deze website is een ontdekkingstocht, waarin men kennismaakt met voorwerpen van kunst én wetenschap.

Beeldende kunst - Musea zoeken:

Museum.nl
Het verrassende overzicht van (bijna) alle musea in Nederland. Hoewel de zoekfunctie op de site iets beter zou mogen zijn is dit toch een erg goede site.

Museumserver.nl
De Museumserver is het platform voor de Nederlandse musea op Internet. Een uitgebreide index wijst u de weg naar infopagina's, homepages en circa 400 sites van de musea in Nederland.


Beeldende kunst - Gallerieën + Kunstuitleen

Artolive.
Hier kun je kunstwerken lenen en kopen.

Federatie Kunstuitleen
De Federatie Kunstuitleen (FKU) is de landelijke koepelorganisatie van de not-for-profit kunstuitleen in Nederland en vertegenwoordigt 90 kunstuitleencentra in Nederland in Nederland (CBK's, SBK's, artotheken en kunstuitleencentra). Voor een overzicht van exposities bij de kunstuitleencentra zie de aparte website kunstuitleen.nu.

Galeries.nl
Overzicht van galeries, kunstenaars, exposities, kunstwerken, musea, evenementen en een agenda.

Galleriën - Kunstwereld.nl
Zoek hier naar een gallerie in Nederland, Belgie of internationaal.

Kunstuitleen
Portal voor de kunstuitleen in Nederland


Beeldende kunst - Beeldentuinen

Beeldentuinen.nl
Je kunt hier makkelijk een beeldentuin vinden via de kaart van Nederland. Klik op de provincie van jouw keuze en je vindt alle beeldentuinen in die provincie. Beeldende kunst kunstenaars.


Beeldende kunst - kunstenaars

Beeldhouwlinks
Deze website bevat meer dan 677 links naar de websites en webpagina's van hedendaagse Nederlandse en Vlaamse beeldhouwers. Bij de keuze is gelet op kwaliteit, oorspronkelijkheid en een eigen signatuur. De link wordt gepresenteerd met een kleine representatieve afbeelding van het werk en de naam van de beeldhouwer (m/v).

Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars
De Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars zet zich in voor de belangen van in Nederland gevestigde beeldende kunstenaars. Beeldend in de ruimste zin van het woord. Op dit moment zijn bijna 2.000 kunstenaars bij de BBK aangesloten. De BBK is er zowel voor startende als gevestigde kunstenaars, academisch gevormd of autodidact.

Federatie van Kunstenaarsverenigingen
De Federatie van Kunstenaarsverenigingen is een samenwerkingsverband van 22 beroeps- en vakorganisaties van kunstenaars. Zij werkt aan een goed beroepsklimaat voor kunstenaars en draagt bij aan de ontwikkeling van kunst- en kunstenaarsbeleid in Nederland. De Federatie bestaat al 56 jaar en haar ontstaanswortels liggen in het verzet tegen de Kulturkammer tijdens de Duitse bezetting.

Nederlandse Kring van Beeldhouwers
Een organisatie met ongeveer 200 aangesloten beeldhouwers, opgericht in 1918, deelnemend in diverse commissies en werkgroepen met invloed op de Nederlandse culturele politiek.

Kunstenaars.nu
Informatie over 4943 professionele beeldend kunstenaars in Nederland.

Blik op kunst
Werk van ruim 800 (Nederlandse) Kunstenaars is hier te zien en te koop.

Olga's Gallery (Engelstalig)
Een van de grootste on-line collecties op het internet. Je vindt hier meer dan 8000 afbeeldingen van het werk van beroemde kunstenaars. Beeldende kunst kunstenaars.

Biografieën - Boijmans - kennisnet
Biografieën van beroemde kunstenaars vind je hier op de site van museum Boijmans van Beuningen.


Fotografie, Film en Nieuwe media

Fotografie Musea


Nederlands Fotomuseum
Het Nederlands fotomuseum wil toonaangevend zijn op het gebied van presentatie, collectionering, conservering en onderzoek. De fotografie wordt daarbij door het museum breed opgevat.

Fotomuseum Den Haag
Jaarlijks presenteert het museum minstens vier actuele en verrassende tentoonstellingen, gevestigde namen en nieuwe talenten worden afwisselend voor het voetlicht gebracht. Het museum werkt intensief samen met het Prentenkabinet van de Universiteit Leiden, dat één van de grootste en belangrijkste historische fotoverzamelingen in Europa bezit.

Nederlands Fotoarchief.
Het Nederlands Fotoarchief stelt zichzelf ten doel het beheren, bewaren en toegankelijk maken van de negatief-archieven van in Nederland geboren of woonachtige fotografen. Hiermee hoopt het NFA de interesse in de Nederlandse fotografie en zijn geschiedenis te promoten. De archieven bevatten belangrijke artistieke en historische negatieven


Fotografiemuseum Amsterdam
Een museum voor fotografie, passend bij de stad Amsterdam.

FotoMuseum Provincie Antwerpen
De fotografie-collectie is een van de belangrijkste van Europa, zowel wat apparatuur als wat beeld betreft.

On Stage
Alles over theater, concert en film.Fotografie - techniek

Fotograferen
Een informatie pagina over 'beter leren fotograferen', met een ruime selectie aan onderwerpen.Podiumkunst

Theather Instituut Nederland
Theater Instituut Nederland is een unieke instelling voor iedereen die in theater geďnteresseerd is. De tentoonstellingen in het Theatermuseum, de uitgebreide mediatheek met meer dan 65.000 titels van voorstellingen en 80.000 boeken en toneelteksten, de bijzondere museale collectie bestaande uit o.a. schilderijen, audiovisueel materiaal en kostuums zijn een bezoek aan het Theater Instituut meer dan waard.

De Theaterschool
De Theatherschool is een faculteit van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en bestaat uit twaalf HBO-opleidingen voor dans, theater en theatertechniek en productie.

KKunst
Internettijdschrift over Vlaamse en Nederlandse podiumkunsten en producties

On Stage
Alles over theater, concert en film.


Toonkunst

On Stage
Alles over theater, concert en film.Bezoekers van deze pagina bezoeken ook:
Cultuur | Architectuur
Google
© Webdesugn Studio Witte | Beeldende kunst