MakelaarLinks naar sites met info over makelaars


Makelaar
Het woord makelaar duidt over het algemeen op een tussenpersoon bij de handel in onroerende goederen. Het vak wordt de 'makelaardij' of 'makelarij' genoemd. Een makelaar bemiddelt bij koop en verkoop van huizen, kantoren en ander onroerend goed, regelt contracten en (ver)koopafspraken. Een groot deel van het werk bestaat uit het zoeken van (de makelaar van) een geschikte partij om dat bepaalde goed eenmalig mee te verhandelen.

Makelaar of makelaardij?
Sinds maart 2001 mag in Nederland iedereen zich makelaar noemen. De titelbescherming en beŽdiging werd toen afgeschaft. Sindsdien proberen brancheorganisaties de kwaliteit te bewaken met certificeringsregelingen.

Tip: Koper, neem een eigen makelaar!
Als koper van een huis wordt je geconfronteerd met de makelaar van de verkopende partij. Besef dat die de belangen behartigt van de verkoper! Je doet er als koper verstandig aan om zelf ook een eigen makelaar te nemen, dit kan je vele duizenden euro's besparen!

ERA
De ERA-makelaarsgroep bestaat sinds 1994 in Nederland. ERA is een samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars, dat wereldwijd in 28 landen opereert en in Amerika begonnen is in 1971. In Nederland kunnen alleen NVM-makelaars zich aansluiten bij ERA.

Funda
Het volledige woningaanbod van NVM-makelaars

Funda Landelijk
Het volledige aanbod aan agrarisch onroerend goed van NVM-makelaars

.landbouwgrond.nu/
Landbouwgrond.nu is een onafhankelijke marktplaats voor landbouwgrond. Landbouwgrond.nu biedt aanbieders en zoekers de mogelijkheid om elkaar te vinden.

LMV
De Landelijke Makelaars Vereniging is een actieve vereniging van makelaars in onroerende zaken. De vereniging werd in 1987 opgericht. Het doel van de LMV is het behartigen van de belangen van de makelaardij in onroerende zaken en van de aangesloten leden.

Makelaarsland
Dit is een internetmakelaar, maar lees eerst over de voor en nadelen van een internetmakelaar

NVM
De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en andere vastgoeddeskundigen.

VBO
VBO Makelaar is de snelst groeiende en tweede brancheorganisatie voor makelaars en taxateurs in onroerend goed. De ruim 1000 makelaars/taxateurs richten zich op Wonen, Bedrijfsmatig Vastgoed, Agrarisch Vastgoed en/of (WOZ)taxaties.

Voor en nadelen van de internetmakelaar
Hier kun je er meer over lezenZie ook: aannemer | notaris | wonen | hypotheek | verhuizer

makelaars
Makelaar
© Webdesign Studio Witte